Goede Doelen Week Asten
van 2 t/m 5 juni 2020.


ReumaNederland: streeft naar een betere kwaliteit van leven met reuma.
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’ zoals gewrichten, spieren, pezen en botten. Bij sommige reumatische aandoeningen zijn ook de organen betrokken. Iedereen kan reuma krijgen. Er zijn ook kinderen met een vorm van reuma. Een op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma en elke dag komen er 700 mensen bij.

http://www.reumanederland.nl/


Nierstichting: voor de kwaliteit van leven en overlevingskansen van nierpatiënten. Een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten.

Onderzoek – preventie – patiëntenzorg.

http://www.nierstichting.nl/


De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Er heerst een taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig.

https://campagneteamhuntington.nl/

 


De Nederlandse Brandwondenstichting wil brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken. Het verbeteren van de behandeling, de verpleging, de verzorging van en de hulpverlening aan personen met brandwonden;
– het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden;
– het bevorderen van preventie van brandwonden.

http://www.brandwondenstichting.nl/


Het Nationaal Epilepsie Fonds bevordert de epilepsiebestrijding en epilepsiezorg in Nederland en op beperkte schaal daarbuiten d.m.v. voorlichting, wetenschappelijk onderzoek, organisatie van aangepaste vakantiereizen, gespecialiseerde epilepsiezorg, individuele hulpverlening en epilepsieprojecten in ontwikkelingslanden.

http://www.epilepsie.nl/


KWF Kankerbestrijding zet zich d.m.v. onderzoek in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

http://www.kwf.nl/


Corona beneemt ons de adem.

Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. 1,2 miljoen Nederlanders hebben een longziekte, zij voelen zich nu extra kwetsbaar.

Het Longfonds strijdt voor alle mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. Door informatie te verstrekken, een luisterend oor te bieden en door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Daarvoor is veel geld nodig, geld dat we dit jaar hopen op te halen met de collecte.
Geef om onze longen. Geef aan het Longfonds!

http://www.longfonds.nl/


Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren praktisch wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en motivator zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.  Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van mensen in beweging. We stimuleren mensen met MS om zowel fysiek als mentaal in beweging te blijven. Het in beweging brengen (en houden) van onderzoek, maatschappelijke bewustwording en het verbeteren van de kwaliteit van leven behoren ook tot die beweging.

http://www.nationaalmsfonds.nl/


De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Door het financieren van onderzoek hopen we dat er in de toekomst minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten. Daarnaast steunen we patiënten, geven we voorlichting en werken aan kwaliteitsverbetering van de zorg.

De verwachting is dat het aantal hartpatiënten de komende 10 jaar met ruim 500.000 toeneemt. Als we niks doen zijn er in 2030 circa 1.9 miljoen patiënten. Daarom is onderzoek naar het eerder opsporen van hart- en vaatziekten harder nodig dan ooit. De Hartstichting hoopt daarom veel geld in te zamelen tijdens de collecteweek. Uw Geld wordt goed besteed!

https://www.hartstichting.nl


HandicapNL ondersteunt iedereen met een handicap om sterker te staan en minder eenzaam te zijn. We helpen mantelzorgers om de balans te vinden tussen draagkracht en draaglast en betrekt de samenleving in het creëren van eerlijke kansen.  HandicapNL wil dat iedereen volwaardig mee kan doen in de samenleving. Bovendien stimuleren we de sociale kring , als ook de complete maatschappij om eerlijke kansen te bieden en met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een beperking te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen.

http://www.handicap.nl/


Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Zij bieden hulp en informatie en komen op voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. 

http://www.alzheimer-nederland.nl/


Het Prinses Beatrixfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dit zijn er ruim 200.000. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen middels wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert onderzoek naar genezing en omdat dit vaak een lange weg is, ook onderzoek naar verbetering van kwaliteit van leven van de patiënten.

http://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/


Het Diabetes fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die ons daarbij helpt!

http://www.diabetesfonds.nl/

CBF FONDS

Alle deelnemende fondsen zijn aangesloten bij het CBF fonds; Centraal Bureau voor Fondswerving. Ook de Goede Doelen Week Asten, Heusden en Ommel collecteert onder deze richtlijnen. Meer informatie hierover kunt u vinden via: www.cbf.nl.

(c) 2019 -Goede Doelen Week Asten | Privacyverklaring | Website door Trendo