Goede Doelen Week Asten
van 21 mei t/m 25 mei 2024


ReumaNederland: Reuma remt het dagelijkse leven van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Zoveel mensen die wel willen, maar niet kúnnen meedoen in onze maatschappij. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen. Dat is de rem van reuma.
Help mee om reuma de baas te worden!

ReumaNederland: voor een leven zonder de rem van reuma.

http://www.reumanederland.nl/


Nierstichting: voor de kwaliteit van leven en overlevingskansen van nierpatiënten. Een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten.

Onderzoek – preventie – patiëntenzorg.

http://www.nierstichting.nl/


De Nederlandse Brandwondenstichting wil brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken. Het verbeteren van de behandeling, de verpleging, de verzorging van en de hulpverlening aan personen met brandwonden;
– het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden;
– het bevorderen van preventie van brandwonden.

http://www.brandwondenstichting.nl/


KWF Kankerbestrijding zet zich d.m.v. onderzoek in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

http://www.kwf.nl/


Epilepsie verstoort levens. Daarom gaan we samen in de aanval voor mensen met epilepsie en hun omgeving.

EpilepsieNL is de community van 200.000 Nederlanders met epilepsie en hun omgeving. Samen met onze community zamelen wij geld in voor toponderzoek en voorlichting. Als organisatie streven wij naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie door onderzoek te financieren, relevante kennis te delen en waardevolle informatie te bieden én de persoonlijke relatie aan te gaan. Wij zijn EpilepsieNL en gaan samen in de aanval voor mensen met epilepsie en hun omgeving. 

http://www.epilepsie.nl/


Astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte van Nederland. Maar liefst 80.000 kinderen en jongeren kunnen door de ontstekingen in hun longen niet vrij ademen. Sporten, spelen of naar school gaan: wat voor andere kinderen logisch is, is dat vaak niet voor een kind met astma.

Iedere dag belanden zelfs zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis. Dit kan niet en mag niet.

Het Longfonds wil dat geen enkel kind meer astma krijgt. Daarom gaat ook dit collectejaar 2024, het geld naar  wetenschappelijk onderzoek zodat we in de toekomst astma bij kinderen kunnen voorkomen.

Daarnaast zet het Longfonds alles op alles om kenmerken en symptomen van astma eerder te signaleren en vast te stellen en een betere behandeling van astma mogelijk te maken.
Met uw hulp en de hulp van al onze collectanten gaat dit vast lukken!

Meer weten?

http://www.longfonds.nl/


Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren praktisch wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en motivator zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.  Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van mensen in beweging. We stimuleren mensen met MS om zowel fysiek als mentaal in beweging te blijven. Het in beweging brengen (en houden) van onderzoek, maatschappelijke bewustwording en het verbeteren van de kwaliteit van leven behoren ook tot die beweging.

http://www.nationaalmsfonds.nl/


De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Door het financieren van onderzoek hopen we dat er in de toekomst minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten. Daarnaast steunen we patiënten, geven we voorlichting en werken aan kwaliteitsverbetering van de zorg.

De verwachting is dat het aantal hartpatiënten de komende 10 jaar met ruim 500.000 toeneemt. Als we niks doen zijn er in 2030 circa 1.9 miljoen patiënten. Daarom is onderzoek naar het eerder opsporen van hart- en vaatziekten harder nodig dan ooit. De Hartstichting hoopt daarom veel geld in te zamelen tijdens de collecteweek. Uw Geld wordt goed besteed!

https://www.hartstichting.nl


In Nederland leven meer dan twee miljoen mensen met een fysieke, verstandelijke of meervoudige beperking. Iedereen verdient het om op een fijne plek te wonen, passend werk te hebben en om leuke activiteiten te doen.

HandicapNL werkt aan één wereld waarin mensen met en zonder handicap samen werken, wonen en genieten. De SamenWereld.

Dankzij de bijdragen van donateurs financiert HandicapNL eigen programma’s en projecten die mensen met een handicap écht vooruithelpen. Het is noodzakelijke ondersteuning die niemand anders oppakt en die niet geregeld wordt door overheid of zorgverzekeraar.

Kijk voor meer informatie over wat wij doen op www.handicap.nl.


Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Zij bieden hulp en informatie en komen op voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. 

http://www.alzheimer-nederland.nl/


Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert, stuurt en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Want alleen met onderzoek kunnen medicijnen worden ontwikkeld voor mensen met spierziekten, zoals ALS, SMA, de ziekte van Duchenne en myotone dystrofie. Bijna alle spierziekten zijn progressief, de symptomen verergeren en patiënten gaan steeds verder achteruit. Deze achteruitgang moet worden gestopt.

http://www.spierfonds.nl/


Het Diabetes fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die ons daarbij helpt!

http://www.diabetesfonds.nl/

CBF FONDS

Alle deelnemende fondsen zijn aangesloten bij het CBF fonds; Centraal Bureau voor Fondswerving. Ook de Goede Doelen Week Asten, Heusden en Ommel collecteert onder deze richtlijnen. Meer informatie hierover kunt u vinden via: www.cbf.nl.

(c) 2019 -Goede Doelen Week Asten | Privacyverklaring | Website door Trendo