Goede Doelen Week Asten
van 30 mei t/m 3 juni 2023


ReumaNederland: Reuma remt het dagelijkse leven van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Zoveel mensen die wel willen, maar niet kúnnen meedoen in onze maatschappij. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen. Dat is de rem van reuma.
Help mee om reuma de baas te worden!

ReumaNederland: voor een leven zonder de rem van reuma.

http://www.reumanederland.nl/


Nierstichting: voor de kwaliteit van leven en overlevingskansen van nierpatiënten. Een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten.

Onderzoek – preventie – patiëntenzorg.

http://www.nierstichting.nl/


De Nederlandse Brandwondenstichting wil brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken. Het verbeteren van de behandeling, de verpleging, de verzorging van en de hulpverlening aan personen met brandwonden;
– het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden;
– het bevorderen van preventie van brandwonden.

http://www.brandwondenstichting.nl/


KWF Kankerbestrijding zet zich d.m.v. onderzoek in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

http://www.kwf.nl/


Epilepsie verstoort levens. Daarom gaan we samen in de aanval voor mensen met epilepsie en hun omgeving.

EpilepsieNL is de community van 200.000 Nederlanders met epilepsie en hun omgeving. Samen met onze community zamelen wij geld in voor toponderzoek en voorlichting. Als organisatie streven wij naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie door onderzoek te financieren, relevante kennis te delen en waardevolle informatie te bieden én de persoonlijke relatie aan te gaan. Wij zijn EpilepsieNL en gaan samen in de aanval voor mensen met epilepsie en hun omgeving. 

http://www.epilepsie.nl/


Samen op weg naar een wereld zonder astma!

Het Longfonds wil een wereld waarin kinderen geen Astma meer krijgen.
Het Longfonds financiert en faciliteert daarom onderzoek naar het voorkomen van astma bij kinderen.
Uit eerder onderzoek heeft men ontdekt dat de eerste duizend dagen vanaf de zwangerschap belangrijk zijn om een gezonde afweer op te bouwen.
Onderzoekers weten nu dat het immuunsysteem na de geboorte nog moet worden ‘opgevoed’. Als het de juiste prikkels krijgt, vooral in die eerste 1000 dagen vanaf de zwangerschap, is de kans dat kinderen astma en allergieën krijgen veel kleiner. Daarnaast zet Longfonds alles op alles om onderzoek naar vroegere diagnostiek en betere behandeling van astma mogelijk te maken.  


Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. We financieren praktisch wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar de uiteindelijke genezing van MS en geven voorlichting op dit gebied. We willen een steunpunt en motivator zijn voor mensen met MS en hun directe familie en vrienden.  Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van mensen in beweging. We stimuleren mensen met MS om zowel fysiek als mentaal in beweging te blijven. Het in beweging brengen (en houden) van onderzoek, maatschappelijke bewustwording en het verbeteren van de kwaliteit van leven behoren ook tot die beweging.

http://www.nationaalmsfonds.nl/


De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Door het financieren van onderzoek hopen we dat er in de toekomst minder mensen overlijden aan hart- en vaatziekten. Daarnaast steunen we patiënten, geven we voorlichting en werken aan kwaliteitsverbetering van de zorg.

De verwachting is dat het aantal hartpatiënten de komende 10 jaar met ruim 500.000 toeneemt. Als we niks doen zijn er in 2030 circa 1.9 miljoen patiënten. Daarom is onderzoek naar het eerder opsporen van hart- en vaatziekten harder nodig dan ooit. De Hartstichting hoopt daarom veel geld in te zamelen tijdens de collecteweek. Uw Geld wordt goed besteed!

https://www.hartstichting.nl


In Nederland leven ruim 2 miljoen mensen met een handicap. Hoewel vaak wordt gedacht dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze doelgroep, verliezen zij nog altijd véél meer levenskwaliteit dan nodig. Zo is maar liefst één op de twee jongeren met een handicap eenzaam, leeft bijna een kwart van de mensen met een handicap in armoede, krijgt 60% van de ouders van een gehandicapt kind een burn-out en zijn mensen met een handicap zes keer zo vaak werkeloos.

HandicapNL stopt niet voordat iedereen met een handicap een normaal, waardevol dagelijks leven leidt. Zo verzorgen we bijvoorbeeld rolstoeltrainingen, organiseren we vriendschapsprojecten en maken we festivals toegankelijk. Het is noodzakelijke hulp die niemand anders oppakt. Maar dit kunnen we alleen blijven doen met jouw hulp!

http://www.handicap.nl/


Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Zij bieden hulp en informatie en komen op voor hun belangen. Met 52 regionale afdelingen en 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. 

http://www.alzheimer-nederland.nl/


Het Prinses Beatrixfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dit zijn er ruim 200.000. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen middels wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert onderzoek naar genezing en omdat dit vaak een lange weg is, ook onderzoek naar verbetering van kwaliteit van leven van de patiënten.

http://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/


Het Diabetes fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die ons daarbij helpt!

http://www.diabetesfonds.nl/

CBF FONDS

Alle deelnemende fondsen zijn aangesloten bij het CBF fonds; Centraal Bureau voor Fondswerving. Ook de Goede Doelen Week Asten, Heusden en Ommel collecteert onder deze richtlijnen. Meer informatie hierover kunt u vinden via: www.cbf.nl.

(c) 2019 -Goede Doelen Week Asten | Privacyverklaring | Website door Trendo